Tapahtumien yö
torstai 4.8.14:00

Tapahtumien yönä to 4.8. Amurin museokortteli on avoinna iltakymmeneen. Normaalien yleisöopastusten lisäksi ohjelmassa on uusia erikoiskierroksia, sekä ukuleleorkesterin svengaavia hittejä eri vuosikymmeniltä. Illan aikana museokorttelin elämään voi tutustua kahdella uutukaisella Amuri kukkii ja Verhot heiluu -opastuskierroksella. Amuri kukkii -kierroksella tutustutaan perennojen ja huonekasvien historiaan. Verhot heiluu -opastuksella tutuiksi tulevat värikkäät persoonat, joita Amurissa on riittänyt vähintään kokonaisen pienen kylän verran. Tapahtumien yön ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan.

Ohjelma:

Klo 14 – 16 Kulttuuriluotsit Amurin museokorttelissa
Kulttuuriluotsit ovat paikalla kertomassa paperikaupan elämästä ja opastavat sysivihon taittelun saloihin.

Klo 18 Amuri kukkii – teemakierros
Tule tutustumaan Amurin museokorttelin kasvistoon! Kierroksella käydään läpi perennojen, huonekasvien ja puutarhojen historiaa. Kesto n. 1h.

Klo 19 Johdanto Amurin museokortteliin
Oppaan kertomana Amurin museokortteli tutuksi vartissa.

Klo 19.30 Verhot heiluu -opastus
Opastetulla kierroksella kuullaan amurilaisten elämänmenosta, johon ovat liittyneet niin sisällissodan kurimukset, kieltolain kiertäminen kuin värikäs nimihistoriakin. Tutuiksi tulevat myös värikkäät persoonat, joita Amurissa on riittänyt vähintään kokonaisen pienen kylän verran. Kesto n. 1h.

Klo 21 Tampereen Ukuleleorkesteri – hittejä eri vuosikymmeniltä
Tampereen Ukuleleorkesteri viihdyttää Tapahtumien yössä hyväntuulisella ja monipuolisella soitannallaan. Hittejä kuullaan eri vuosikymmeniltä, ja tanssijalkaa alkaa varmasti vipattaa. Orkesteriin kuuluu reilun parinkymmenen ukulelen lisäksi paljon muita soittimia ja loistavat laulusolistit. Ukulelen heleä sointi kuuluu jo olennaisena osana Tampereen kesään ja Tapahtumien yöhön!

Amurin museokortteli avoinna klo 10–22, Kahvila Amurin Helmi avoinna klo 7–21. Tapahtumapäivänä pidetään viikonpäivän mukaiset yleisöopastukset.