Kansallispukujen tuuletuspäivä
perjantai 5.8.10:00 - 18:00

Amurin museokorttelissa juhlitaan kansallispuvun syntymäpäivää 5.8. tuulettamalla kansallispukua tai muinaispukua. Ilmainen sisäänpääsy Amurin museokortteliin kansallis- tai muinaispuvussa. Voit myös yhdistää kansallispuvun osasia asuusi. Säävaraus, muutokset ovat mahdollisia.

Tapahtumapäivänä on myös viikkokalenterin mukaiset opastukset. Teemapäivän ohjelma kuuluu pääsymaksun hintaan.

Ohjelma:

Klo 11–12 Tahtia ja tunnelmaa
Viulisti Kristiina Ahlgren soittaa meneviä kansansävelmiä ja valsseja Amurin pihamaalla.

Klo 16−18 Jalalla koreasti! Kansanmusiikki ja -tanssiesity
Rahvaanmusiikin Kerho esittää kansantanssia ja -musiikkia pihamaalla. Rahvaanmusiikin kerho on tamperelainen kulttuuriyhdistys, joka järjestää kuukausittaisia kansanmusiikkiklubeja Kulttuuritalo Telakalla sekä muuta kansanmusiikki- ja tanssitoimintaa. Amurin museokorttelin kansallispukutuuletuksessa pääset kuulemaan yhdistyksen toiminnasta sekä nauttimaan musiikista ja tanssista. Klo 16 alkaen museon pihalla esiintyy kantelisti Hanna Ryynänen sekä klo 17 kansantanssiryhmä Sipakka.

Hanna Ryynänen – Saarijärven kantele
Soolomusiikissaan Hanna Ryynänen heittäytyy Saarijärven kanteleen sävyrikkaan soinnin inspiroimana improvisaation vietäväksi. Erilaisten äänenvärien tutkiminen ja soittotapojen kokeellinen käsittely ovat keskeisessä roolissa Hannan musiikissa. Kantele hämmästyttää kuulijansa monipuolisuudellaan, kun Hanna venyttää instrumenttinsa soinnillisia äärirajoja pehmeästä rajuun ja meditatiivisesta perkussiiviseen soittoon. Hannan vahva instrumentalismi ja ilmaisuvoimainen läsnäolo avaavat ovia musiikillisiin maailmoihin, joissa kokonaisvaltainen kuunteleminen tarjoaa loputtomasti yllättymisen mahdollisuuksia niin yleisölle kuin muusikolle itselleen.

Sipakka
Nokialla toimivan esiintyvän kansantanssiryhmä Sipakan ohjelmistoon kuuluu erityisesti perinteiset karjalaistanssit ja muutkin suomalaiset tanhut. Sipakan tanssit pohjautuvat Tanhuvakkaan, sekä erilaisten kurssien ja itseopiskelun kautta löydettyihin karjalaisiin kansantansseihin. Tanssijat ovat monen ikäisiä kansantanssin harrastajia, monelta eri alalta. Yhdistävänä tekijänä on tanssi ja perjantai-iltaiset treenit Nokian uimahallilla. Sipakan pitkäaikaisena ohjaajana toimii Tiina Karhe. Sipakka on enkä näkyvin osa Nokian karjalaisen nuorisoseuran toimintaa. Seuran tavoitteena on ylläpitää ja siirtää karjalaista laulu-, leikki- ja tanssiperinnettä, sekä ylläpitää karjalaista kulttuuriperinnettä. Seura on ollut toiminnassa vuodesta 2009 alkaen.