Opastukset

Amurin työläismuseokorttelissa ei kesällä 2020 järjestetä yleisöopastuksia. Alkujohdannot joka päivä ti-su tasatunnein klo 10-16.

Emme ota vastaan opastusvarauksia kesälle 2020.
Kiitos ymmärtäväisyydestä!


Tilaa opastus

Opastukset päiväkoti- ja kouluryhmille 40€ + pääsymaksu ja opastukset muille ryhmille 50€ + pääsymaksu. Raput ovat ahtaita, joten opastukselle mahtuu enintään 20 vierasta, lastenkierroksille enintään 15 lasta. Huomioittehan, että museomme ei ole esteetön.

Opastukset ovat tilattavissa numerosta puh. 03 5656 6690 tai sähköpostilla amuri@tampere.fi

Opastetut kierrokset

Johdanto
Amurin työläismuseokortteli tutuksi vartissa. Johdannon jälkeen on helppo lähteä omin päin tutustumaan museon asukkaisiin ja heidän koteihinsa. Johdannon kesto 5-15 min.

Korttelikierros
Kierroksista kysytyimmällä saat kattavan kuvan amurilaisesta arjesta ja asumisesta 1880-luvulta aina 1970-luvulle asti. Lisäksi kierroksella poiketaan mm. 30-luvun leipomossa, tunnelmoidaan osuuskaupassa sekä käväistään yhteissaunassa. Tiistaista sunnuntaihin klo 14 alkavan korttelikierroksen kesto on noin 1,5h, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15.30 alkavan korttelikierroksen kesto on noin 45 min.

Muistelukierros

Muistelukierroksella tutustutaan muutamaan museon vuosikymmeneen ja kerrotaan omia muistoja.

Vispilänkauppaa Amurissa

Aikuisille suunnatulla kierroksella pääsee kurkistamaan kuinka aikoinaan Amurissa riiattiin, rakastuttiin ja jätettiin jäähyväisiä. Kierroksella pistäydytään myös saunassa sekä viinatrokarin vieraisilla. Kierroksen kesto noin 1 tunti. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi polttari- tai synttäriporukoille.

Kakarakierros

Kakarakierros vie lapset (5-9-vuotiaat) aikamatkalle menneeseen maailmaan ja puu-Amurin asukkaiden elämään. Toiminnallisella kierroksella tutustutaan työläisten arkeen lapsen näkökulmasta ja ihmetellään entisajan keittiötä, huussia ja kauppaa. Kesto noin 45 min-1 tunti.

Ulkoleikkikierros

Puu-Amurin suojaisilla pihoilla lapsilla on riittänyt leikkikavereita ja tekemistä. Museon leikkikierroksella leikitään ja opetellaan perinteisiä ulkoleikkejä Amurista ja vähän muualtakin. Kierros on suunnattu 5-12-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 min. Kierrosta ei järjestetä sateella.

Pyykinpesukierros

5-10 –vuotiaille suunnatulla pyykkikierroksella lapset pyykkäävät Selman tai Einon kanssa ja tutustuvat samalla heidän elinpiiriinsä 1890-luvulta aina 1960-luvulle asti. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi vanhat menetelmät ja tarvikkeet kaulauslaudoista pulsaattorikoneeseen ja pyykit puhdistuvat. Kierroksen kesto on noin 1 tunti ja sitä ei järjestetä sateella.

Kysy myös lasten synttäripakettia kahvila Amurin Helmestä.

puh. 03 5656 6634, amurin.helmi@tampere.fi

Guided tours

Guided tours in English
During summer season it is also possible to book guided tours in English. Tel 03 5656 6690. Email: amuri@tampere.fi

Экскурсии на русском языке Летом экскурсии на русском языке можно заказать по телефону 03 5656 6690 или email amuri@tampere.fi

Guidningar på svenska
Guidade visningar på svenska kan beställas under sommaren tel. 03 5656 6690. Email: amuri@tampere.fi