Opastukset


Tilaa opastus

Opastukset päiväkoti- ja kouluryhmille 40€ + pääsymaksu ja opastukset muille ryhmille 50€ + pääsymaksu. Raput ovat ahtaita, joten opastukselle mahtuu enintään 20 vierasta, lastenkierroksille enintään 15 lasta. Huomioittehan, että museomme ei ole esteetön.

Opastukset ovat tilattavissa numerosta puh. 03 5656 6690 tai sähköpostilla amuri@tampere.fi

Opastetut kierrokset

Johdanto
Amurin työläismuseokortteli tutuksi vartissa. Johdannon jälkeen on helppo lähteä omin päin tutustumaan museon asukkaisiin ja heidän koteihinsa. Johdannon kesto 5-15 min.

Korttelikierros
Kierroksista kysytyimmällä saat kattavan kuvan amurilaisesta arjesta ja asumisesta 1880-luvulta aina 1970-luvulle asti. Lisäksi kierroksella poiketaan mm. 30-luvun leipomossa, tunnelmoidaan osuuskaupassa sekä käväistään yhteissaunassa.

Muistelukierros

Muistelukierroksella tutustutaan muutamaan museon vuosikymmeneen ja kerrotaan omia muistoja.

Kakarakierros

Kakarakierros vie lapset (5-9-vuotiaat) aikamatkalle menneeseen maailmaan ja puu-Amurin asukkaiden elämään. Toiminnallisella kierroksella tutustutaan työläisten arkeen lapsen näkökulmasta ja ihmetellään entisajan keittiötä, huussia ja kauppaa. Kesto noin 45 min-1 tunti.

Ulkoleikkikierros

Puu-Amurin suojaisilla pihoilla lapsilla on riittänyt leikkikavereita ja tekemistä. Museon leikkikierroksella leikitään ja opetellaan perinteisiä ulkoleikkejä Amurista ja vähän muualtakin. Kierros on suunnattu 5-12-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 min.

Pyykinpesukierros

5-10 –vuotiaille suunnatulla pyykkikierroksella lapset pyykkäävät oppaan kanssa ja tutustuvat samalla pyykinpesun historiaan 1890-luvulta aina 1960-luvulle asti. Toiminnallisen kierroksen aikana tulevat tutuiksi vanhat menetelmät ja tarvikkeet kaulauslaudoista pulsaattorikoneeseen ja pyykit puhdistuvat. Kierroksen kesto noin 45 min.

Ristipistopaja
Pajassa opit ristipistotöiden alkeet. Materiaalit sisältyvät museon pääsymaksuun.

Isoäidinneliöiden virkkaus
Tule kokeilemaan, kuinka syntyy perinteinen virkattu isoäidinneliö. Materiaalit sisältyvät museon pääsymaksuun.

Verhot heiluu -teemakierros
Opastetulla kierroksella kuullaan amurilaisten elämänmenosta, johon ovat liittyneet niin sisällissodan kurimukset, kieltolain kiertäminen kuin värikäs nimihistoriakin. Tutuiksi tulevat myös värikkäät persoonat, joita Amurissa on riittänyt vähintään kokonaisen pienen kylän verran. Naapureiden asioista pysyttiin perillä, ja kerrotaankin, kuinka Amurissa aina verhot heiluivat. Kesto noin tunti.

Monologiopastus – Piisin pihinästä laatikkolähiöön
Oppaana Markus Henriksson, joka elävästi kertoo Amurin asukkaiden tarinoita ja siinä sivussa Tampereen kaupungin historiaakin. Kesto noin tunti.


Kysy myös lasten synttäripakettia kahvila Amurin Helmestä.

puh. 03 5656 6634, amurin.helmi@tampere.fi

Guided tours

Guided tours in English
During summer season it is also possible to book guided tours in English. Tel 03 5656 6690. Email: amuri@tampere.fi

Экскурсии на русском языке Летом экскурсии на русском языке можно заказать по телефону 03 5656 6690 или email amuri@tampere.fi

Guidningar på svenska
Guidade visningar på svenska kan beställas under sommaren tel. 03 5656 6690. Email: amuri@tampere.fi